Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Rödvinssky

(294)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Fyllig rödvinssky med kalvfond, socker och rödvin. En enkel och lättlagad sky som du reder med majsstärkelse. Skyn är god att servera till grillat eller ugnsstekt nötkött och potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2007
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 rödlök
  • 1 msk socker
  • 2 1/2 dl rödvin
  • 2 1/2 msk kalvfond
  • 2 dl vatten
  • 4 krm salt
  • 1 1/2 tsk majsstärkelse (maizena)
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva rödlöken.
  2. Smält sockret i en kastrull tills det är nötbrunt. Häll försiktigt vinet i det mycket varma sockret. Tillsätt löken och låt koka ihop i 10 minuter.
  3. Häll i fond + vatten och koka ihop. Smaka av med salt. Sila bort löken när smaken är bra.
  4. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten.

För alla

Kontrollera innehållet i buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från mjölkprotein, laktos, gluten och ägg.