Rödvinssås från grunden

105
8
Rödvinssås från grunden

Rödvinssås kan lyfta vilket kött som helst! Med smak av rött vin, palsternacka, timjan, köttbuljong, tomatpuré och socker passar såsen utmärkt att serveras till en god köttbit och exempelvis stekt potatis. Enkelt och otroligt gott!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2003

Rödvinssås från grunden

Ingredienser

2 portioner
1 schalottenlök
1 bit palsternacka (1 bit = 3-4 cm)
25 g smör
3 dl rött vin
1 krm timjan
1/2 köttbuljongtärning
1 tsk tomatpuré
1/2 tsk socker
salt och peppar
1 tsk arrowrot eller maizena

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkfritt margarin eller olja.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut smör mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

105

Kommentarer

Lars

2020-04-04

Jättegott. Men ta lite vitlök tillsammans med schalotten

Amela

2020-02-25

Jättegod sås. Serverar oftast till en köttbit och klyftpotatis. Har testat att göra den med morot istället för palsternacka när just den ingrediensen saknats hemma och det har funkat bra det med! :)

Jenny

2012-11-25

God sås!

Näringsvärde per portion

Energi 1114 KJ / 268 kCal
Fett 13 g
Salt 2.08 g
Kolhydrater 9 g
Protein 1 g
Läs mer om näringsvärden