Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rödvinssås

Oemotståndligt recept på ljuvlig rödvinssås som passar perfekt att servera till kött. Du gör såsen av bland annat lök, morot, rött vin, portvin, viltfond, anis och smör. Festligt och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovhacka lök och morot. Strimla sellerin. Fräs grönsakerna i hälften av smöret i en tjockbottnad vid kastrull.
  2. Häll i rött vin, portvin och tomatpuré och låt vätskan koka in nästan helt, ca 10 minuter. Tillsätt vatten, fond och kryddor. Sjud tills hälften återstår.
  3. Sila av såsen och red med majsstärkelse. Vispa i resten smör före servering. Smaka av med salt och peppar.

Ingredienser

Portioner: 2 dl
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 selleristjälk
  • 2 dl rött vin
  • 1 dl portvin
  • 1 msk tomatpuré
  • 6 dl vatten
  • 2 msk konc ox- eller viltfond
  • 10 vitpepparkorn
  • 3 stjärnanis
  • 2 lagerblad
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • 2 msk smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?