Rödlöksmarmelad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rödlöksmarmelad

Rödlöksmarmelad är en utsökt marmelad på svartvinbärssaft, rödlök och honung. Låt marmeladen svalna innan servering och ät den till stekt kött, fågel eller vilt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, halvera och skiva löken tunt. Smält matfettet i en panna och lägg i löken.
  2. Häll över honungen och låt löken fräsa en stund på svag värme under omrörning.
  3. Späd med saft och vin och låt löken småputtra tills större delen av vätskan kokat in.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Låt marmeladen svalna. Servera den till stekt kött, fågel eller vilt.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 stora rödlökar
  • 25 g smör eller margarin
  • 1/2 dl flytande honung
  • 1 dl rödvin
  • 1 1/2 dl (koncentrerad) svartvinbärssaft
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 420 kJ / 100 kCal
Fett: 1,5 g
Läs mer om näringsvärden