Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Rödkålssallad

Här är ett klassiskt recept på nyttig och god rödkålssallad som kan ätas både kall och varm. Rödkålssalladen är god som mellanmål, tillbehör till mat och en klassiker på julbordet!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1998
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 kg rödkål
  • 1 msk salt
  • 1 stor rödlök
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk ättiksprit (12%)
  • 1 krm kryddpeppar
  • 1 msk socker
Lägg till i inköpslistan

Gör så här Börja laga

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela rödkålen och skär bort roten. Strimla grovt. Knåda kålen med hälften av saltet i ett par minuter. Använd plasthandske eller plastpåse. Ställ åt sidan.
  2. Skala och hacka löken. Koka den mjuk i  rapsolja, utan att den tar färg. Häll den heta lök- och oljeblandningen över kålen. Rör runt kålen med en slev. Smaksätt med ättika och kryddpeppar.
  3. Låt kålen vila, men bearbeta den lite varje halvtimme under 2-3 timmar. Smaka av med salt, socker och ev mer ättika.
  4. Förvara svalt med tättslutande lock. Håller flera veckor vid rätt förvaring och blir bara godare efter ett par dagar. Rödkålssalladen passar också bra att äta varm eller ljummen.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(8)