Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Rödbetsrakor med grekisk sallad

Rödbetsrakor med grekisk sallad, en variant på rårakor med en touch av Medelhavet. Potatis och rödbetor är grunden i dessa rakor som du serverar med den grekiska salladen på tomater, oliver och fetaost. Sälta och sötma i ett.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatis, rödbetor och vitlök. Riv dem på den fina skivan, använd gärna matberedare. Krama ut vätskan. Blanda med ägg, maizena, salt och peppar.
  2. Hetta upp en stekpanna, gärna plastbelagd, med ett par droppar olja.
  3. Rör om och klicka i smeten, ca 1 dl/biff. Bre ut så att de blir jämna rårakor och stek i ca 2 minuter på varje sida. Stek i omgångar och lägg upp på tallrikar.
  4. Garnera med tomat, lökskivor, oliver samt fetaosttärningar. Servera med ett grovt bröd.

För alla

Innehåller inte gluten. Mjölk och ägg ingår.
Ändra så här till mjökfritt: uteslut fetaosten och välj i stället tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g potatis
  • 500 g rödbetor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 ägg
  • 1 dl maizena majsstärkelse
  • salt
  • kajennpeppar
  • olja
  • lök- och tomatskivor
  • svarta oliver
  • ca 200 g tärnad fetaost
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer