Rödbetschips med getostdipp | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Rödbetschips med getostdipp

Knapriga rödbetschips och krämig getostdipp gör succé på festen. Chipsen friteras lätt och saltas efter eget tycke. Dippen rör du ihop med getost, crème fraiche och olivolja samt kryddor.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva rödbetor tunt. 
  2. Värm olja till ca 180°C. Fritera rödbetorna krispiga och låt dem rinna av på hushållspapper. Salta. 
  3. Mixa getost, crème fraiche och olivolja. Krydda med rivet skal av citron, salt och peppar.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt getosten mot tofu (en viss mängd getost kan tålas) och ersätt crème fraiche med laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt getosten mot tofu och ersätt crème fraiche med Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 4 rödbetor
  • 5 dl olja
  • salt
  • 100 g getost
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk olivolja
  • rivet skal av 1 citron
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan