Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rödbetscarpaccio

Ett färgglatt och fräscht bidrag till buffébordet. Rödbetscarpaccion serveras tillsammans med Västerbottensost och brödkrutonger på en salladsbädd. Rödbetorna är ett gott vegetariskt alternativ till exempel till studentskivan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tvätta och koka rödbetorna i saltat vatten.
  2. Skär kanterna av brödet och skär dem i tärningar. Stek dem gyllenbruna i hälften av oljan.
  3. Spola rödbetorna kalla, skala och skär dem i tunna skivor. Lägg upp skivorna på fat eller en tallrik.
  4. Skölj salladen och låt rinna av. Hyvla osten över betorna och lägg på salladsbladen och krutongerna. Krydda med salt, peppar och ringla över resten av oljan.

För alla

Rätten är fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt bröd och uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g späda rödbetor
  • 2 skivor formbröd
  • 2 msk rapsolja
  • 1 dl Västerbottensost
  • 65 g sallad t ex mangold och ruccola
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 724 kJ / 173 kCal