Rödbetscarpaccio | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Rödbetscarpaccio

Rödbetscarpaccio är en vacker och välsmakande förrätt med krispiga valnötter, färsk pepparrot, valnötsolja och balsamvinäger. Klicka gräddfil på rödbetorna, garnera med bladpersilja och servera med rostat bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och borsta rödbetorna. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull. Skala pepparroten och skär i tunna strimlor. Skala rödbetorna under rinnande kallt vatten. Skär dem i tunna skivor. Lägg dem lite omlott på 4 tallrikar (för 4 port).
  2. Blanda samman balsamvinäger, olja, salt och peppar. Skeda dressingen över rödbetorna. Hacka valnötterna grovt och strö över rödbetorna tillsammans med pepparroten. 
  3. Garnering: Lägg en klick gräddfil mitt på varje tallrik. Garnera med bladpersilja. Servera med rostat bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g rödbetor stora
  • 30 g pepparrot färsk
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk valnötsolja eller solrosolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 40 g valnötter hackade
Garnering
  • 1 dl gräddfil
  • bladpersilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1180 kJ / 280 kCal
Fett: 18 g
Läs mer om näringsvärden