Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Röd risotto

Bjud på en vackert röd risotto i helgen. Det buljongkokta riset får sin underbara färg och smak av rödbetshack som du blandar ner tillsammans med lite ingefära. Duka upp med parmesanost och matlagningsyoghurt smaksatt med hackad gräslök.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka rödbetorna med skalen på i vatten och salt.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den i olja i en gryta. Tillsätt avorioriset och låt fräsa med någon minut. Smula ner buljongtärningen och häll på vatten. Låt riset koka under lock i ca 20 minuter.
  3. Skala rödbetorna. Mixa 2 (för 4 port) till ett hack med mixerstav eller matberedare. Blanda rödbetshacket med riset. Krydda med ingefära, lite salt och peppar.
  4. Skär resterande rödbetor i klyftor. Servera risotton med klyftorna, grovriven parmesanost och en sås på matlagningsyoghurt med hackad gräslök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 rödbetor (5 st motsvarar ca 500 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk olja
  • 3 dl avorioris
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 6 dl vatten
  • 1 msk riven ingefära
  • salt och peppar
Till servering
  • parmesanost
  • matlagningsyoghurt
  • hackad gräslök
Lägg till i inköpslistan