Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Röd pestosill

Fenomenal sill i en smakrik röra av marinerade soltorkade tomater, basilika, vitlök, parmesanost, crème fraiche och tomatpuré. Låt sillen dra i kylskåp över natten. Servera den röda pestosillen på knäckebröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa de soltorkade tomaterna, tomatpurén, basilikan och vitlöksklyftan.
  2. Lägg det i en bunke och blanda ner osten, crème fraiche och vattnet. Rör lätt ihop till en krämig sås.
  3. Skär sillen snett tvärs över filéerne i lagom stora munsbitar.
  4. Blanda sillen med såsen och låt sillen dra i kylskåp några timmar eller helst över natten.

För alla

Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), uteslur parmesanen eller välj ett mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 st marinerade soltorkade tomater
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g inlagda sillfiléer
Lägg till i inköpslistan