Risgrynsplättar

16
8
Risgrynsplättar

Snabbgjorda plättar på färdig risgrynsgröt. Lika gott till middag som till brunchen eller som ett perfekt mellis att ta med i ryggsäcken och ut på picknick. Risgrynsplättarna blir extra lyxiga om du bjuder dem med bacon, lönnsirap och blåbär.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017

Risgrynsplättar

Ingredienser

20 st
500 g
färdig risgrynsgröt
2
ägg
2 dl
mandelmjöl
-
smör till stekning

Till servering

bacon
lönnsirap
blåbär

För alla

Fri från gluten. Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är per plätt inkl. tillbehör.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Maria

2019-01-28

Om man ej har mandelmjöl: hur mycket vetemjöl, eller ännu hellre annat nyttigare mjöl ska man ha i?

Redaktionen ICAse

2019-01-29

Hej Maria! Inget vi har testat med. Men om du tar annat mjöl tänk på att mandelmjöl ofta suger mycket vätska. Så det kan eventuellt behövas lite mer mjöl av annan sort. Du får nog pröva dig fram. Annars finns ju detta recept utan mjöl: https://www.ica.se/recept/risgrynsplattar-722314/ Hälsningar Michelle

Adina

2018-02-11

Innan man börjar behöver man se till att gröten har "köpe konsistens". Om man har gjort egen är den ofta hårdare. Då kan det vara svårt att blanda i mjölet utan att det blir smuligt.

Redaktionen

2017-01-19

Hej Anette! Vi menar mandelmjöl, precis som det står i receptet. Lycka till! Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 320 KJ / 107 kCal
Fett 8 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 5 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept