Rimmad torsk

28
0
Rimmad torsk

Rimmar torsk gör du på några timmar i en lag på grovsalt, dill och vatten. Servera den kokta fisken med friterad torskrom, örtyoghurt och en härlig blandning av fräscha grönsaker och rotfrukter kokta i buljong med saffran och citrus. Smaklig middag!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 4, 1996

Rimmad torsk

Ingredienser

4 portioner
4
bitar av torskfilé, sej eller hoki (à 125 g)
100 g
kokt torskrom
-
vetemjöl (till panering)
-
ägg (till panering)
-
ströbröd (till panering)
-
majsolja

Rimlag

1 dl
grovsalt
1 l
vatten
10
dillstjälkar

Buljongkokta grönsaker

6 dl
fiskbuljong
saften av 1
citron
1/2
påse saffran (à 1/2 g)
1 tsk
anis
8
potatisar
12
späda morötter
3
palsternackor
8
salladslökar
8
gröna sparrisar
1 1/2 msk
färskriven pepparrot
-
salt
1/2 msk
arrowrot eller majsstärkelse

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Testa liknande recept