Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Rimmad torsk

Rimmar torsk gör du på några timmar i en lag på grovsalt, dill och vatten. Servera den kokta fisken med friterad torskrom, örtyoghurt och en härlig blandning av fräscha grönsaker och rotfrukter kokta i buljong med saffran och citrus. Smaklig middag!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rimlag: Koka upp ingredienserna till rimlagen. Kyl den. Slå lagen över fiskfiléerna. Låt ligga ca 3 timmar. Se till att fisken är täckt och ej ligger för trångt, det är viktigt att lagen kommer åt hela fiskytan.
  2. Grönsaker: Koka upp buljongen. Tillsätt citronsaft, saffran och anis. Skär grönsakerna i grova bitar. Koka dem försiktigt i buljongen; lägg ner dem i turordning efter hur länge de behöver koka. Ta upp grönsakerna och håll dem varma.
  3. Sjud torskfiléerna tills fiskköttet skivar sig av ett lätt tryck med en gaffel.
    Skär torskrommen i skivor. Vänd dem i mjöl, uppvispat ägg och ströbröd. Hetta upp majsolja. Stek/fritera torskrommen tills den är gyllenbrun.
  4. Ge buljongen ett uppkok, blanda ner pepparroten. Red med arrowrot/maizena.
  5. Lägg grönsaker, torskrom och torskfilé i djupa tallrikar. Häll på buljong. Servera gärna med en klick örtyoghurt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bitar av torskfilé, sej eller hoki (à 125 g)
  • 100 g kokt torskrom
  • vetemjöl (till panering)
  • ägg (till panering)
  • ströbröd (till panering)
  • majsolja
Rimlag
  • 1 dl grovsalt
  • 1 l vatten
  • 10 dillstjälkar
Buljongkokta grönsaker
  • 6 dl fiskbuljong
  • saften av 1 citron
  • 1/2 påse saffran (à 1/2 g)
  • 1 tsk anis
  • 8 potatisar
  • 12 späda morötter
  • 3 palsternackor
  • 8 salladslökar
  • 8 gröna sparrisar
  • 1 1/2 msk färskriven pepparrot
  • salt
  • 1/2 msk arrowrot eller maizena majsstärkelse
Lägg till i inköpslistan