Ricottabiffar med lins- och skogschampinjonsallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Enkel

Ricottabiffar med lins- och skogschampinjonsallad

Kanske din nästa favorit bland våra vegetariska recept. Italiensk, krämig ricottabiff med smak av basilika kompletteras utmärkt med en smakrik lins- och skogschampinjonsallad. En rätt med mycket smak och färg. Gott och lättlagat!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka linserna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Stek svampen.
  3. Dela och skölj sallad och blanda med linser, solmogna tomater, skogschampinjoner och delade cocktailtomater.
  4. Blanda dressingen och slå över.
  5. Tillaga ricottabiffen enligt anvisning på förpackningen och servera till lins- och skogschampinjonsalladen.

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Recept och bild från Findus.

Ingredienser

  • 300 g beluga linser
  • 300 g röda linser
  • 150 g skogschampinjoner
  • 150 g mix sallad på påse
  • 75 g tinade frysta solmogna tomater
  • 75 g cocktailtomater
Dressing
  • 1 dl olivolja
  • 3 cl vinäger
  • 2 g torkad timjan
  • örtsalt och svartpeppar
Till servering
  • 12 ricottabiffar (à 300 g t.ex. Findus Italienska Ricottabiffar)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3543 kJ / 849 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept