Revbensspjäll med ingefära och honung

85
6
Revbensspjäll med ingefära och honung

Laga revbensspjäll i ugn, här med tjocka revben, perfekt att servera på årets julbord eller som festlig kötträtt. Marinera revbensspjällen i en marinad med äppelcidervinäger, honung, soja, olja, svartpeppar och ingefära innan du lagar dem i ugnen.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Revbensspjäll med ingefära och honung

Ingredienser

10 portioner

Marinad

1/2 dl äppelcidervinäger
3 msk flytande honung
1/2 dl soja
1/2 dl olja
2 krm svartpeppar
3 msk riven färsk ingefära
1 1/2 kg tjocka revbensspjäll
1 dl vatten
2 tsk salt

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är beräknad per bufféportion.

Gör så här

Tips

Värmning av stekta spjäll: Pensla de färdigstekta revbensspjällen, hela eller i bitar, med pressad apelsinsaft smaksatt med flytande honung och lite olja. Blanda gärna i stekskyn från ugnsformen. Värm revbensspjällen i en ugnssäker form ev. täckt med aluminiumfolie, sakta i 125˚C mitt i ugnen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

85

Kommentarer

Mats

2020-12-19

Har gjort dessa till julbordet i förväg. Hur förvaras de bäst i några dagar? Kylskåp? Frys?

Redaktionen ICAse

2020-12-22

Hej Mats! De går att frysa men som med det mesta är det godast färskt. Om du tillagade dem den 19/12 så bör de hålla i kylen tills julafton, men kanske inte så många dagar till. Tänk på att ha rena verktyg och tätslutande förvaring. Hälsningar Ulrika

Ida

2019-02-02

Supergoda! Skall ni göra den glutenfri tänk då på att välja en soja utan gluten.

Peter

2019-01-07

Ska testa det idag! Och det finns ju faktiskt glutenfri soya också!

Näringsvärde per portion

Energi 813 KJ / 194 kCal
Fett 136 g
Kolhydrater 39 g
Protein 145 g
Läs mer om näringsvärden