Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Revbensspjäll med ingefära och honung

En festlig kötträtt som passar bra till bufféer eller större middagar! Marinera revbensspjäll i äppelcidervinäger, honung, soja, olja, svartpeppar och ingefära. Servera sedan spjällen tillsammans med potatis eller som en egen rätt på julbordet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Marinad: Blanda alla ingredienserna till marinaden utom saltet.
  2. Lägg revbensspjället i dubbla plastpåsar. Häll på marinaden. Knyt ihop och vänd påsen så att marinaden kommer åt allt kött. Låt marinera minst 4 timmar, helst över natten i kylskåp.
  3. Sätt ugnen på 175˚C.
  4. Ta upp köttet och lägg det i en ugnssäker form.
  5. Häll på marinaden och vattnet. Krydda med salt. Stek mitt i ugnen 1-1 1/2 timme. Vänd köttet då och då, ös gärna med marinaden under tiden. Späd också med lite mer vatten om det börjar bränna i pannan. Spjällen är klara när man lätt kan dra bort ett ben.
  6. Skär upp köttet i bitar och servera på julbordet.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsberäkningen är beräknad per bufféportion.

Tips

Värmning av stekta spjäll: Pensla de färdigstekta revbensspjällen, hela eller i bitar, med pressad apelsinsaft smaksatt med flytande honung och lite olja. Blanda gärna i stekskyn från ugnsformen. Värm revbensspjällen i en ugnssäker form ev. täckt med aluminiumfolie, sakta i 125˚C mitt i ugnen.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 1/2 kg tjockskurna revbensspjäll
  • 1 dl vatten
Marinad
  • 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 3 msk flytande honung
  • 1/2 dl soja
  • 1/2 dl olja
  • 2 krm svartpeppar
  • 3 msk riven färsk ingefära
  • 2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 813 kJ / 194 kCal