Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Rensteksrulle

Rensteksrullar är goda, lättlagade och perfekta att ta med som matsäck eller när du ska iväg på picknick! Bre tunnbrödrullarna med en röra av äpple, morot, kvarg och pepparrot och lägg sedan på skivor av renstek - färdigt!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Riv morot och skalat äpple grovt. Salta generöst och låt vattnas ur i några minuter.
  2. Krama ut vätskan och rör ihop med kvarg och eventuellt lite finhackad persilja.
  3. Smaksätt röran med pepparrot. Bre blandningen på tunnbröd.
  4. Täck med rökt renstek och rulla ihop till rullar. Servera gärna med skivad Västerbottensost och saltade smågurkor.

För alla

Innehåller gluten. Ägg och mjölk kan förekomma i brödet. Läs på förpackningen och välj glutenfritt bröd eller bröd fritt från ägg eller mjölk vid respektive allergi/intolerans.
Gör mjölkproteinfri: använd tofu istället för kvarg och ost.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 rejäl morot
  • 1 skalat äpple
  • ca 1 tsk salt
  • 1 burk kvarg (à 250 g)
  • ev finhackad persilja
  • pepparrot
  • tunnbröd
  • rökt renstek
  • Västerbottensost
  • saltade smågurkor
Lägg till i inköpslistan