Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Raspberry chocolate muffins

Härliga raspberry chocolate muffins är svåra att motstå. För receptet behöver du bland annat kakao, mjölk, ägg, frysta hallon och florsocker. Servera till fika eller kalas!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda mjöl, socker, salt, bakpulver och kakao i en skål eller matberedare. Tillsätt det smälta margarinet.
  3. Vispa ihop mjölk och ägg och rör ner i smeten. Vänd försiktigt i hallonen (spar några till garnering).
  4. Fördela smeten i muffinsformar eller muffinsplåt med 12 hål (för 12 st). Strö några lättsockrade hallon på toppen.
  5. Grädda i 18-20 minuter. Ta ut och låt svalna. Sikta över florsocker.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 12 st
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 1/2 dl kakao
  • 25 g smält margarin
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 200 g frysta, otinade hallon (200 g motsvarar ca 3 dl)
  • socker
  • florsocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?