Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Räksoppa

Denna krämiga räksoppa med lite hetta lagar du ganska lätt. Börja med att koka en ljuvlig fond till soppan av räkskal. Smaksätt med tomatpuré, kajennpeppar, morötter, lök och vitt vin. Spetsa med en skvätt Armagnac.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg alla räkskalen, tomatpuré, cayennepeppar, vin, vatten samt grädde i en stor kastrull.
  2. Hacka morötterna och lök i små bitar. Rör ner detta. Låt allt koka upp. Låt sedan soppan koka i 10-15 min.
  3. Sila bort skal och grönsaker. Red ev soppan något. Salta samt spetsa med armagnac.

Ingredienser

Portioner: 8
  • ca 2 l räkskal (rens)
  • 4 msk tomatpuré
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 3 dl vitt vin
  • 1 l vatten
  • 3 dl grädde
  • 2 morötter
  • 2 gula lökar
  • salt
  • 1 dl Armagnac
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!