Recept: ICA Recept
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Räksoppa

Betyg
1 röst

Denna krämiga räksoppa med lite hetta lagar du ganska lätt. Börja med att koka en ljuvlig fond till soppan av räkskal. Smaksätt med tomatpuré, kajennpeppar, morötter, lök och vitt vin. Spetsa med en skvätt Armagnac.

Ingredienser

  • ca 2 l räkskal (rens)
  • 4 msk tomatpuré
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 3 dl vitt vin
  • 1 l vatten
  • 3 dl grädde
  • 2 morötter
  • 2 gula lökar
  • salt
  • 1 dl Armagnac

Så här gör du

  1. Lägg alla räkskalen, tomatpuré, cayennepeppar, vin, vatten samt grädde i en stor kastrull.
  2. Hacka morötterna och lök i små bitar. Rör ner detta. Låt allt koka upp. Låt sedan soppan koka i 10-15 min.
  3. Sila bort skal och grönsaker. Red ev soppan något. Salta samt spetsa med armagnac.