Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Räkor Indienne

En gräddig gryta full av mustig smak, med sprakande orange färg tack vare paprikan i. Kryddad med bland annat curry och färsk persilja. En vardagsfavorit för dig som älskar räkor!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa och strimla paprikorna och purjolöken.
  3. Fräs grönsakerna och curryn hastigt i oljan i en vid stekpanna. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré och tomatkross. Låt det sjuda ca 5 minuter. Rör ner grädden och smaka av med salt och peppar.
  4. Hacka persiljan. Låt räkorna rinna av och vänd ner dem och persiljan i pannan och låt allt bli varmt. Koka inte för då blir räkorna sega.
  5. Servera grytan med ris.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 röd paprika
  • 1 orange paprika
  • 1/2 purjolök
  • 1 msk curry
  • 1 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka persilja
  • 500 g räkor i lake
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2346 kJ / 561 kCal