Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Räkor i pesto med rostad potatis

Under denna måltid får du njuta av en krämig räkröra och rostad potatis. Räkröran gör du genom att blanda räkor med dillpesto och för att göra den extra krämig och god blandas den upp med crème fraiche. Tillsammans med den ugnsrostade potatisen och paprikan blir måltiden komplett.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär potatisen i centimetertjocka skivor. Ansa och skär paprikan i bitar. Lägg det på en plåt och blanda med olja, salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter.
  3. Låt räkorna och majsen rinna av.
  4. Blanda crème fraiche och dillpesto. Skala och finhacka löken och vänd ner den tillsammans med räkor och majs. Smaka av med salt och peppar.
  5. Dela tomaterna och blanda med rucolan.
  6. Servera potatisen och paprikan med räkröran och salladen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche. Läs noga ingrediensförteckningen på dillpeston.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g amandinepotatis
  • 1 röd paprika
  • 1/2 msk olja
  • salt och peppar
  • 1 förp räkor i lake (à 460 g)
  • 1 förp majskorn (à 150 g)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl dillpesto
  • 1 rödlök
  • 1/2 ask körsbärstomater (a 250 g)
  • 1/2 påse ruccola (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3402 kJ / 814 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept