Räkor i pesto med rostad potatis

35
2
Räkor i pesto med rostad potatis

Under denna måltid får du njuta av en krämig räkröra och rostad potatis. Räkröran gör du genom att blanda räkor med dillpesto och för att göra den extra krämig och god blandas den upp med crème fraiche. Tillsammans med den ugnsrostade potatisen och paprikan blir måltiden komplett.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2016

Räkor i pesto med rostad potatis

Ingredienser

2 portioner
450 g
amandinepotatis
1
röd paprika
1/2 msk
olja
-
salt och peppar
1
förp räkor i lake (à 460 g)
1
förp majskorn (à 150 g)
1 dl
crème fraiche
1 dl
dillpesto
1
rödlök
1/2
ask körsbärstomater (a 250 g)
1/2
påse rucola (à 65 g)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche. Läs noga ingrediensförteckningen på dillpeston.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

35

Kommentarer

Tomas

2021-02-24

Hej. God och fräsch med lite citronpeppar och mycket dill. Hade ingen paprika hemma men broccoli och paprikapulver var helt ok. Tänker mig också en god olivoljerostad surdegs skiva en fredagskväll. Värd att prova.

Sabina

2019-01-18

Super god måltid men det finns ingen dill pesto att köpa i butik! Brukar använda vanlig pesta med basilika, har även testat finhackad dill i cremefraichen. Funkade också jätte bra.

Näringsvärde per portion

Energi 3402 KJ / 814 kCal
Fett 41 g
Salt 6 g
Kolhydrater 69 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept