Räkor i pesto med rostad potatis

Betyg 3.5 av 5.
128 personer har röstat
0
Räkor i pesto med rostad potatis

Under denna måltid får du njuta av en krämig räkröra och rostad potatis. Räkröran gör du genom att blanda räkor med pesto och för att göra den extra krämig och god blandas den upp med crème fraiche. Tillsammans med den ugnsrostade potatisen och paprikan blir måltiden komplett.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2016

Räkor i pesto med rostad potatis

Ingredienser

2 portioner
450 g  amandinepotatis
1   röd paprika
1/2 msk  olja
salt och peppar
1   förp räkor i lake (à 460 g)
1   förp majskorn (à 150 g)
1 dl  crème fraiche
1 dl  pesto
1   rödlök
1/2   ask körsbärstomater (à 250 g)
1/2   påse rucola (à 65 g)

För alla

Rätten är fri från gluten. Innehåller mjölkprotein. Läs noga ingrediensförteckningen på peston.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (peston).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
128 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3402 KJ / 814 kCal
Fett41.4 g
Salt6.05 g
Kolhydrater69.1 g
Protein35.3 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pasta arrabbiata med räkor och broccoli
Betyg 4.3 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räkor med het saffransdipp
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räk- och dadelcocktail habanero
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räksallad med ansjoviskvarg
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smörrebröd med ägg, räkor och krasse
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Passion- och räkcocktail
Betyg 3.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga