Recept: Räkcocktail
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Räkcocktail

Betyg
12 röster

Klassisk och uppskattad räkcocktail till förrätt eller som aptitretare. Cocktailen med läckra räkor, gurka, mango och chilifrukt serveras i glas eller skålar med lite lime, ingefära och morotsjuice.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2004.

Ingredienser

  • 800 g räkor med skal (800 g räkor med skal motsvarar ca 300-350 g skalade)
  • 10 cm gurka
  • 1 mogen mango
  • 1/2 röd chilifrukt
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 - 2 1/2 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Smaksatt morotsjuice

  • 2 dl färskpressad morotsjuice
  • 1 tsk finriven färsk ingefära
  • juice från 1 lime
  • några stänk tabasco
  • salt

Så här gör du

  1. Skala räkorna och lägg dem i kylen.
  2. Skala, kärna ur och tärna gurkan och mangon fint.
  3. Kärna ur chilin och hacka den fint. Plocka och finhacka korianderbladen.
  4. Blanda alla ingredienser och krydda med olivolja, salt och svartpeppar. Förvara i kyl till servering.
  5. Blanda morotsjuice med finriven ingefära. Smaka av med limejuice, tabasco och salt. Ställ kallt till servering.
  6. Lägg upp räkcocktailen i glas eller skålar och häll morotsjuicen över.

För alla

Rätten är fri från gluten, mjölk, laktos och ägg.

Tips

FÖRBERED
Skala räkorna dagen före. 2-3 timmar före servering, gör fram till och med punkt 5.