Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Raita

Raita är en indisk smakrik röra baserad på matyoghurt med smak av spiskummin, koriander, chili och kajennpeppar. Raita passar bra till mycket, till exempel till den indiska currygrytan Bharela sabzi shaak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda matyoghurt, kajennpeppar och salt. Skala och hyvla gurkan på längden. Skär remsorna i smala strimlor. Krama ut vätskan ur gurkan innan den läggs i röran.
  2. Rosta den hela spiskumminen i en torr och het stekpanna. Stöt den grovt i en mortel.
  3. Blanda yoghurten med gurka, spiskummin, koriander och ev chilifrukt. Ställ kallt fram till servering.
  4. Garnera ev med granatäppelkärnor. Servera gärna till Currygryta.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: ersätt matyoghurt med mjölkfritt alternativ, t ex Sour supreme eller Yosa Havre fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 1/2 dl matyoghurt (10 %)
  • 1 1/2 krm kajennpeppar
  • 1/2 tsk salt
  • 1/3 gurka
  • 1 msk hel eller malen spiskummin (malen behöver inte rostas)
  • 1 dl hackad koriander (1 dl motsvarar ca 1 kruka)
  • ev 1 msk finhackad grön chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • ev granatäppelkärnor
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Turkisk yoghurt eller Grekisk yoghurt

20 % rabatt

Salakis 1000 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer