Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Raita

Frisk och fräsch yoghurtsås som lättar upp de flesta kött- och fiskrätter, raitan smakar också utmärkt till vegetariska alternativ! Selleri och vitlök är huvudkryddorna i såsen som med fördel förbereds dagen innan.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör samman ingredienserna, smaka av med salt och peppar.

Tips

Yoghurtsåsen är god till en currygryta och får lite "crunch" av stjälkselleri.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl finstrimlad stjälkselleri eller spenat
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?