Raita

Betyg 2.7 av 5.
50 personer har röstat
0
Raita

En raita är en svalkande yoghurtsås som härstammar från det indiska köket. Den här raitan med krispig gurka och söt tomat smakar av spiskummin och koriander. Utsökt till starka rätter, för att balansera hettan. Även god som salladsdressing eller dippsås.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2014

Raita

Ingredienser

4 portioner
1   tomat
1/4   gurka
1 tsk  malen spiskummin
1 tsk  malen koriander
1 tsk  socker
3 dl  mild yoghurt (3 %)
salt och peppar

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ t ex Alpro soya yofu naturell (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.7 av 5.
50 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi241 KJ / 58 kCal
Fett2 g
Salt1.8 g
Kolhydrater6 g
Protein3 g

Testa liknande recept

Mangoraita
Betyg 2.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Raita med chili
Betyg 2.3 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gula kycklingspett
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Raita med kryddig korv och rostad färskpotatis
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gurkyoghurt
Betyg 2.6 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sallad med linser, spenat och strimlat naanbröd
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga