Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Enkel

Raita

Frisk och fräsch yoghurtsås som lättar upp de flesta kött- och fiskrätter, raitan smakar också utmärkt till vegetariska alternativ! Selleri och vitlök är huvudkryddorna i såsen som med fördel förbereds dagen innan.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör samman ingredienserna, smaka av med salt och peppar.

Tips

Yoghurtsåsen är god till en currygryta och får lite "crunch" av stjälkselleri.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 dl finstrimlad stjälkselleri eller spenat
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • salt och peppar

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

ICA återkallar ICA Vegonuggets med krispig majspanering Läs mer