Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ragu på svamp och pasta

Trivsam och angenäm ragu på svamp och pasta. Mättande pasta med förstklassiga grönsaker, magnifik selleri och ståtliga kantareller. Toppa ragun med riven Västerbottensost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
  2. Rensa svampen, stora svampar delas. Stek svampen gyllenbrun.
  3. Fräs löken, vitlöken, morötterna och sellerin utan att de tar färg. Slå på buljongen och tomatjuicen. När grönsakerna har kokat ihop något fräs upp pastan i smör.
  4. Tillsätt hälften av tomatköttet och hälften av timjan tillsammans med pastan.
  5. Resterande tomatkött och timjan röres ner i såsen tillsammans med svampen. Smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Lägg pastan i en djup tallrik. Skeda över såsen och strö över osten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g pasta t ex penne
  • 400 g färsk svamp (kantareller, Karl Johan osv.)
  • 2 skivade schalottenlökar
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 skalad och finhackad morot
  • 1 skalad och skivad selleristjälk
  • 2 msk vegetabilisk olja
  • 1 msk smör
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1 1/2 dl tomatjuice
  • 3 skalade, urkärnade och tärnade tomater
  • 2 msk färsk timjan
  • salt och svartpeppar
  • 50 g tunt hyvlad präst- eller Västerbottensost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1904 kJ / 456 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept