Ragu på svamp och pasta

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
1Klimatsmart
Ragu på svamp och pasta

Trivsam och angenäm ragu på svamp och pasta. Mättande pasta med förstklassiga grönsaker, magnifik selleri och ståtliga kantareller. Toppa ragun med riven Västerbottensost.

Ragu på svamp och pasta

Ingredienser

4 portioner
300 g  pasta (gärna penne fullkornspasta)
400 g  färsk svamp (kantareller, Karl Johan osv.)
2   skivade schalottenlökar
1   finhackad vitlöksklyfta
1   skalad och finhackad morot
1   skalad och skivad selleristjälk
2 msk  vegetabilisk olja
1 msk  smör
1 dl  grönsaksbuljong
1 1/2 dl  tomatjuice
3   skalade, urkärnade och tärnade tomater
2 msk  färsk timjan
salt och svartpeppar
50 g  tunt hyvlad präst- eller Västerbottensost

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Skulle kycklingbuljong vara vegetariskt? Jo jag tackar jag

Björn

2008-01-03

Näringsvärde per portion

Energi1904 KJ / 456 kCal
Fett15 g
Salt0.92 g
Kolhydrater61 g
Protein15 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Virgin Mary
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Torkade kantareller
Betyg 3.8 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bloody Mary
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Svampsoppa med chipssmul
Betyg 2.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Västerbottensostpaj med kantareller och löjrom
Betyg 4.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fänkålsjuice med päron
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga