Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Ragu alla Bolognese con Fiori

Ragu alla Bolognese – en riktig klassiker som blir extra matig med morot och selleri. Låt såsen puttra minst en timme under lock så den utvecklar sin fulla arom. Servera din köttfärssås med pasta Fiori och rikligt med parmesanost.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek nötfärs med olivoljan i en gryta på hög värme tills färsen är genomstekt.
  2. Skala och finhacka lök, vitlök, morot och selleri. Lägg hacket i grytan med färsen och stek ytterligare 1 minut.
  3. Tillsätt tomatpuré, vitt vin och tomater. Krossa tomaterna med en slev.
  4. Låt koka upp och tillsätt buljongtärning, vatten och örter och låt puttra minst 1 timme under lock så att såsen utvecklar sin fulla arom.
  5. Rör regelbundet och späd eventuellt med lite vatten.
  6. Smaka av med salt, strösocker och svartpeppar.
  7. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  8. Till servering: Blanda såsen med den nykokta pastan, och strö över rikligt med parmesanost.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesanosten eller välj mjölkproteinfri ostersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Recept och bild i samarbete med Zeta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g nötfärs
  • 2 msk olivolja
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 liten morot
  • ca 100 g finhackad rotselleri
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 burk plommontomater (à 400 g)
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk strösocker
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 4 port pasta (gärna Fiori)
Till servering
  • 1 dl riven parmesanost (gärna Parmigiano Reggiano, lagrad 14 mån)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer