Ett riktigt husmorsrecept på hur du får till en perfekt rågsurdegsgrund. Tycker du om att baka bröd, och särskilt surdegsbröd, så är det här definitivt ett recept du bör testa på.
Ett recept från:
Buffé
nr 2,
2010
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lars-gunnar
2022-02-19Jag kan förstå att nördiga entusiaster vill vara petiga med att ange mjölmängder med viktmått istället för rymdmått, eftersom mjöl kan vara olika kompakt beroende på fukthalt, komprimering etc (även om jag tycker att det i recept i så fall borde anges _både_ vikt- och rymdmått, för oss som inte orkar vara så petiga). Men med det sagt: Det blir ju ganska märkligt att i ett recept ange VATTEN med viktmått. Menas det verkligen att vi anmodas att stå och VÄGA vatten? Som de flesta vet motsvarar 100 gram vatten 1 deciliter – och det varierar inte på något sätt som skulle ha betydelse vid bakning eller matlagning – så varför inte skriva 1 deciliter?
Lars-gunnar
2022-02-19Jag kan förstå att nördiga entusiaster vill vara petiga med att ange mjölmängder med viktmått istället för rymdmått, eftersom mjöl kan vara olika kompakt beroende på fukthalt, komprimering etc (även om jag tycker att det i recept i så fall borde anges _både_ vikt- och rymdmått, för oss som inte orkar vara så petiga). Men med det sagt: Det blir ju ganska märkligt att i ett recept ange VATTEN med viktmått. Menas det verkligen att vi anmodas att stå och VÄGA vatten? Som de flesta vet
Charlotte
2018-12-06Jag undrar hur får du tag i min mailadress? Vh Charlotte som nedan