Rågsurdegsgrund

6
13
Rågsurdegsgrund

Ett riktigt husmorsrecept på hur du får till en perfekt rågsurdegsgrund. Tycker du om att baka bröd, och särskilt surdegsbröd, så är det här definitivt ett recept du bör testa på.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2010

Rågsurdegsgrund

Ingredienser

1 sats
240 g ekologiskt rågmjöl
400 g vatten

Gör så här

Gör så här- texten är avsedd för 1 sats.

Tips

Om brödet ser lite blekt ut när det är klart kan man ta ut det ur formen och låta det ligga direkt på gallret ytterligare 10 minuter. Det ger brödet lite extra stadga och en god skorpa.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Lars-gunnar

2022-02-19

Jag kan förstå att nördiga entusiaster vill vara petiga med att ange mjölmängder med viktmått istället för rymdmått, eftersom mjöl kan vara olika kompakt beroende på fukthalt, komprimering etc (även om jag tycker att det i recept i så fall borde anges _både_ vikt- och rymdmått, för oss som inte orkar vara så petiga). Men med det sagt: Det blir ju ganska märkligt att i ett recept ange VATTEN med viktmått. Menas det verkligen att vi anmodas att stå och VÄGA vatten? Som de flesta vet motsvarar 100 gram vatten 1 deciliter – och det varierar inte på något sätt som skulle ha betydelse vid bakning eller matlagning – så varför inte skriva 1 deciliter?

Lars-gunnar

2022-02-19

Jag kan förstå att nördiga entusiaster vill vara petiga med att ange mjölmängder med viktmått istället för rymdmått, eftersom mjöl kan vara olika kompakt beroende på fukthalt, komprimering etc (även om jag tycker att det i recept i så fall borde anges _både_ vikt- och rymdmått, för oss som inte orkar vara så petiga). Men med det sagt: Det blir ju ganska märkligt att i ett recept ange VATTEN med viktmått. Menas det verkligen att vi anmodas att stå och VÄGA vatten? Som de flesta vet

Charlotte

2018-12-06

Jag undrar hur får du tag i min mailadress? Vh Charlotte som nedan

Testa liknande recept

Surdegsbröd
Rågkakor
Knäckebröd
Kokosknäcke