Raggmunk med fläsk

84
2
Raggmunk med fläsk

Klassisk husmanskost där raggmunk med fläsk står på menyn. Denna rätt är garanterat uppskattad av såväl vuxna som små. Riven potatis gör att raggmunkarna blir både mättande och goda. Till dessa läckerheter serveras nykokt broccoli och det självklara tillbehöret lingonsylt.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2016

Raggmunk med fläsk

Ingredienser

4 portioner
2 dl
vetemjöl
4 dl
mjölk
2
ägg
1/2 tsk
salt
900 g
fast potatis
2 msk
smör eller margarin
250 g
broccoli
ca 330 g
skivat, rimmat bogfläsk

Till stekning

1 tsk
smör eller margarin

Till servering

lingonsylt

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.

Under 45 minuter

Gör så här

Tips

Kläm ur överflödigt vatten ur potatisen innan den läggs ner i smeten. Potatis blir snabbt missfärgad, så blanda den med smeten så fort som möjligt.

Vad tyckte du om receptet?

84

Kommentarer

Elisabeth

9/20/2020

Grundreceptet är bra men det räcker med hälften av potatisen för att det ska bli genomstekta och goda raggmunkar. Fläsket behöver dubblas för att det ska räcka 😅

Erica

3/21/2016

Jätte gott, men lika som förra gången med denna rätt så var det väldigt lite fläsk för 4 personer.

Näringsvärde per portion

Energi 3232 KJ / 772 kCal
Fett 40.5 g
Salt 3.67 g
Kolhydrater 72.8 g
Protein 25.4 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept