Raggmunk i ugn med bacon
Favoriten i många hem kan nog vara raggmunk och här görs den i en långpanna med bacon på toppen vilket ger en god och knaprig yta! Skjut in i ugnen och låt den stå i cirka 20 minuter. Passa på att under tiden röra ihop lingonen som är det självklara tillbehöret. Husmanskost när den är som bäst!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2015
Ingredienser
Till servering
För alla
Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Under höst och vinter kan vi äta den här ”raggmunken” en till två gånger per månad, jättegott!/Kerstin
Kerstin
2023-10-03Detta är inte raggmunk i ugn med bacon. Utan det heter lufsa. Sök recept på lufsa ist. Ska vara fläsk och inte bacon.
Sabina
2023-08-13Helt ok, nästa gång steker jag raggmunken ’på vanligt sätt’ dock, saknar den frasighet som blir då. Men som sagt helt ok att göra såhär och onekligen snabbare/enklaste än att stå och steka örtifjorton raggmunkar!
Carola
2023-08-09