Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Rabarbersoppa med fryst yoghurt

Spektakulär rabarbersoppa som ger dig en mysig sommarkänsla. Soppan är söt och har en ljuv arom från fläderblomssaft. Ackompanjerad av den fluffiga frysta yoghurten är soppan en succé.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa äggulorna med socker och sirap pösigt. Vispa grädden till hårt skum.
  2. Vänd ihop det vispade med yoghurten. Häll upp den i en form. Låt stå i frysen över natten.
  3. Rabarberoppa: Koka upp vatten, socker och fläderblomssaft.
  4. Lägg i rabarbern och sjud försiktigt i ca 10 minuter, bitarna ska vara hela och ätvänliga. Red med potatismjöl.
  5. Ställ fram yoghurten en stund innan den ska serveras så att den blir lite mjuk.
  6. Servera soppan ljummen och skeda i den frysta yoghurten strax före servering.

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller laktos och ägg.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: Servera med mjölkfri eller laktosfri glass.
Gör äggfri: uteslut fryst yoghurt och bjud med vispad grädde eller äggfri glass.

Ingredienser

Portioner: 4
Rabarbersoppa
  • 6 dl vatten
  • 2 - 3 msk socker
  • 1 dl outspädd fläderblomssaft
  • 5 dl rabarber i bitar
  • 1 msk potatismjöl
Fryst yoghurt
  • 2 äggulor
  • 1/2 dl socker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl matlagningsyoghurt
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Turkisk yoghurt eller Grekisk yoghurt

20 % rabatt

Salakis 1000 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer