Rabarbersoppa med fryst yoghurt

3
0
Rabarbersoppa med fryst yoghurt

Spektakulär rabarbersoppa som ger dig en mysig sommarkänsla. Soppan är söt och har en ljuv arom från fläderblomssaft. Ackompanjerad av den fluffiga frysta yoghurten är soppan en succé.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2003

Rabarbersoppa med fryst yoghurt

Ingredienser

4 portioner

Rabarbersoppa

6 dl vatten
2 - 3 msk socker
1 dl outspädd fläderblomssaft
5 dl rabarber i bitar
1 msk potatismjöl

Fryst yoghurt

2 äggulor
1/2 dl socker
2 msk ljus sirap
2 dl vispgrädde
2 dl matlagningsyoghurt

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller laktos och ägg.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: Servera med mjölkfri eller laktosfri glass.
Gör äggfri: uteslut fryst yoghurt och bjud med vispad grädde eller äggfri glass.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer