Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Rabarberkompott

(19)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Äkta vanilj ska det vara i denna enkla, men ack så goda dessert. Eller skippa glassen och servera den som mellanmål!

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2012
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g rabarber
  • 1 vaniljstång
  • 1 1/2 dl socker
  • 3/4 dl vatten
Till servering
  • vaniljglass eller lättvispad grädde
  • mandelflarn
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skär rabarbern, först på längden och sedan i 3–4 cm långa bitar.
  2. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ut fröna. Lägg vaniljstång, frön, socker och vatten i en kastrull.
  3. Koka upp och tillsätt rabarbern. Låt småkoka 5–10 minuter, tills den mjuknar. Låt svalna.
  4. Till servering: Servera kompotten med vaniljglass eller lättvispad grädde och mandelflarn eller använd kompotten till en vaniljparfait, se receptet Vaniljparfait med rabarber.

För alla


Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om lämpligt tillbehör serveras.