Rabarberchutney

Betyg 4.1 av 5.
71 personer har röstat
20Klimatsmart
Rabarberchutney

En härlig rabarberchutney som passar till det mesta från grillen. Låt rabarber, lök och chili koka ihop sakta med honung, vinäger och salt till en smakrik chutney som du ger en liten ton av citrus med hjälp av ingefära. Färgen på chutneyn varierar beroende på vilken rabarbersort som används – men den blir alltid lika god.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1999

Rabarberchutney

Ingredienser

10 portioner
500 g  rabarber
1   gul eller röd lök
2   vitlöksklyftor
1   röd chilifrukt
3/4 dl  honung
2 msk  rödvinsvinäger
1 tsk  salt
1 msk  färskriven ingefära

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Färgen på chutneyn varierar beroende på vilken sorts rabarber som används.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
71 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott!! Gott tillsammans många maträtter !

Kaija

2023-11-25

Alldeles för lite sötma. Försökte rädda upp den med socker, men… Nä, välj ett annat recept!

Ulrika

2023-06-14

Hej Ulrika! Tack för din kommentar. Våra kockar har nu justerat receptet och vi har skrivit till att du kan smaka av chutneyn med lite mer honung om du tycker att den inte är tillräckligt söt. Chutneyn är tänkt till att anvädas till grillat varför den inte är så söt. 😊Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-06-16

Verkligen inte god

Annie

2023-06-08

Näringsvärde per portion

Energi564 KJ / 135 kCal
Fett0.1 g
Salt2 g
Kolhydrater31 g
Protein2 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rabarberchutney med chili
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rabarberchutney med kanel
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarber- och honungsvinägrett
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fransk rabarbermarmelad
Betyg 4 av 5.
133 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbersnaps
Betyg 4.6 av 5.
73 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Apelsin- & chilichutney
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga