Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rabarberchutney

Rabarberchutney är ett fantastiskt tillbehör till grillat som med sin söta smak framhäver övrig mat. Denna chutney som du kokar på rabarber och lök får en smakförstärkare i kanel och ett trevligt sting av sambal oelek som passar såsen perfekt.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 800 g portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. 4-5 dagar före festen: Skär rabarbern i cm-breda skivor. Skala och grovhacka löken.
  2. Lägg det i en kastrull och tillsätt socker, kanelstång och vatten. Låt koka på svag värme utan lock i ca 45 minuter.
  3. Smaksätt med sambal oelek och salt. Häll upp i en ren burk och sätt på lock. Låt stå i kylen till serveringen.
  4. 30 minuter före servering: Lägg upp chutneyn i en fin skål.

Tips

Receptets beskrivning är gjort så att man kan förbereda rätten i förväg. Ska du servera rätten direkt kan flera av momenten naturligtvis göras samma dag.

Ingredienser

Portioner: 800 g
  • 500 g rabarber
  • 2 gula lökar
  • 5 dl strösocker
  • 1 kanelstång
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk sambal oelek
  • 3/4 tsk salt
Lägg till i inköpslistan