Rabarberchutney
En härlig rabarberchutney som passar till det mesta från grillen. Låt rabarber, lök och chili koka ihop sakta med honung, vinäger och salt till en smakrik chutney som du ger en liten ton av citrus med hjälp av ingefära. Färgen på chutneyn varierar beroende på vilken rabarbersort som används – men den blir alltid lika god.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 1999
Ingredienser
10 portioner
500 g rabarber
1 gul eller röd lök
2 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
3/4 dl honung
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk salt
1 msk färskriven ingefära
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Färgen på chutneyn varierar beroende på vilken sorts rabarber som används.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi564 KJ / 135 kCal
Fett0.1 g
Salt2 g
Kolhydrater31 g
Protein2 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott!! Gott tillsammans många maträtter !
Kaija
2023-11-25Alldeles för lite sötma. Försökte rädda upp den med socker, men… Nä, välj ett annat recept!
Ulrika
2023-06-14Hej Ulrika! Tack för din kommentar. Våra kockar har nu justerat receptet och vi har skrivit till att du kan smaka av chutneyn med lite mer honung om du tycker att den inte är tillräckligt söt. Chutneyn är tänkt till att anvädas till grillat varför den inte är så söt. 😊Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-16Verkligen inte god
Annie
2023-06-08