Rabarberchutney | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rabarberchutney

Härligt god chutney av rabarber, korinter och lök. Denna goda sås smaksätts av kryddor som kanel, kajennpeppar, spiskummin och kryddnejlika. Rabarberchutneyn behöver mogna några dagar i kylen innan den serveras.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, skala och skär rabarbern i små bitar och hacka löken. Blanda detta med övriga ingredienser utom konserveringsmedlet i en kastrull. Börja gärna med en mindre mängd kryddor och smaka av efter hand.
  2. Koka chutneyn sakta utan lock tills den är tjock som sylt. Ta den av värmen, skumma ytan väl och tillsätt konserveringsmedel.
  3. Häll upp chutneyn i väl rengjorda glasburkar och förslut. Förvara i kyl eller sval. Efter ett par dagar är den klar.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 500 g späd rabarber
  • 1 stor gul lök
  • 100 g korinter
  • 1 1/2 dl vit sirap
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 krm kajennpeppar
  • 2 krm malen kryddnejlika
  • 1/2 tsk flytande Atamon konserveringsmedel
Lägg till i inköpslistan