Quiche Lorraine

12
1
Quiche Lorraine

Att en paj från Lorraine i Frankrike skulle bli så populär i Sverige var det nog få fransmän som trodde. Denna frasiga klassiker gick varm i de flesta svenska ugnar på 80-talet. Fylld med rökt skinka och smakrik ost är den så god att den håller måttet än idag.

Skriv ut
Quiche Lorraine

Ingredienser

4 portioner

Pajskal

3 dl
vetemjöl (3 dl motsvarar 180 g)
1 krm
salt
100 g
smör
2 1/2 msk
vatten

Fyllning

150 g
rökt skinka
150 g
stark ost
4
ägg
2 dl
mjölk
2 dl
mellangrädde
1 krm
svartpeppar

Till servering

blandsallad

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produker av smör, mjölk, grädde.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Marianne

2021-06-10

Enkelt att tillaga med mycket gott resultat

Testa liknande recept