Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Quiche Lorraine

Att en paj från Lorraine i Frankrike skulle bli så populär i Sverige var det nog få fransmän som trodde. Denna frasiga klassiker gick varm i de flesta svenska ugnar på 80-talet. Fylld med rökt skinka och smakrik ost är den så god att den håller måttet än idag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Pajskal: Lägg mjöl, salt, och matfett skuret i mindre bitar, i en matberedare eller direkt på bakbordet. Hacka samman till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Platta ut degen något och linda in den i plastfolie. Låt degen ligga kallt, ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Kavla eller tryck ut degen till en platta som täcker både botten och kanten på en pajform, 24-26 cm i diameter (för 4 port). Klä formen med degen och nagga den med en gaffel. Täck kanterna med ugnsfolie. Förgrädda pajskalet i nedre delen av ugnen ca 10 minuter. Ta bort folien.
  4. Fyllning: Skär skinkan i små tärningar. Riv osten. Lägg allt i pajskalet. Vispa samman ägg, mjölk och grädde. Krydda med peppar.
  5. Häll äggstanningen över skink- och ostblandningen. Grädda pajen i nedre delen av ugnen 30-40 minuter.
  6. Till servering: Servera pajen varm med en blandad sallad.

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produker av smör, mjölk, grädde.

Ingredienser

Portioner: 4
Pajskal
  • 3 dl vetemjöl (3 dl motsvarar 180 g)
  • 1 krm salt
  • 100 g smör
  • 2 1/2 msk vatten
Fyllning
  • 150 g rökt skinka
  • 150 g stark ost
  • 4 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl mellangrädde
  • 1 krm svartpeppar
Till servering
  • blandsallad
Lägg till i inköpslistan