Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pumpapuré

Recept på söt pumpapuré som passar bra att servera som tillbehör eller smårätt. Du gör den av pumpa, smör, kanel, honung och salt. Du kan även göra purén av zucchini istället för pumpa.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Lägg pumpan i en stor ugnsform. Täck med folie och baka i 45 minuter. Låt svalna.
  3. Skala och skär i stora bitar. Ta bort kärnorna. Smält smöret i en kastrull och tillsätt pumpabitarna. Låt fräsa några minuter. Kör i mixer.
  4. Häll tillbaka purén i kastrullen. Tillsätt kanel, honung och salt. Blanda väl och låt svalna. Serveras som tillbehör eller smårätt. Purén kan förvaras i kylen i ca 1 vecka.

Tips

Istället för pumpa kan man göra purén på zucchini (squash).

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 1 kg pumpa
  • 4 msk smör
  • 2 tsk kanel
  • 1 dl honung
  • salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?