Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pumpapaj

Pumpapaj till Halloween? Prova denna paj med rödlök, fetaost och basilika till det hackade pumpaköttet, en vinnare bland pajer som du fyller med en krämig äggstanning.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa vetemjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta till en deg. Linda in den i plastfilm och låt vila i kylen i 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Kavla ut degen på mjölad arbetsbänk. Klä en pajform, ca 28 cm i diameter (för 6 port). Nagga bottnen med en gaffel. Låt vila svalt i 10 minuter.
  4. Grädda i 15 minuter. Låt svalna.
  5. Skär pumpaköttet i tärningar. Skala löken och skär den i klyftor. Tärna fetaosten. Fördela pumpa, lök och fetaost i pajskalet. Lägg på basilikabladen, spara några till garnering.
  6. Vispa samman ägg och mjölk. Salta och peppra. Häll blandningen i formen. Grädda längst ner i ugnen i ca 50 minuter tills den stelnat och fått fin färg. Strö över basilikablad.

För alla

Innehåller gluten, mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
Pajskal
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 1/2 msk kallt vatten
Fyllning
  • 400 g pumpakött (skal- och kärnfritt)
  • 2 rödlökar
  • 250 g fetaost
  • 20 basilikablad
  • 6 ägg
  • 6 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?