Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pulled pork

Pulled pork är en populär rätt som räcker till många. Supermört och smakrikt fläskkött som fått koka länge i en buljong med lök, morötter, rotselleri och äppeljuice. Fläsket blir härligt trådigt och mört. Servera tillsammans med bröd, strimlad vitkål och inlagd rödlök.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och torka av fläskarrén. Gnid in med bbq-rub och låt ligga framme i 1-2 timmar.
  2. Sätt ugnen på 150°C. Lägg köttet i en trång gryta/kastrull.
  3. Skala och hacka lök, morötter och selleri. Lägg hacket runt köttet.
  4. Blanda äppeljuice, vatten och farinsocker. Häll över köttet – det ska täcka minst hälften.
  5. Lägg på lock och låt stå i ugnen 4-6 timmar.
  6. Vänd köttet efter halva tiden. Det är klart när köttet går att dela med en gaffel.
  7. Till servering: Servera med bröd, Inlagd lök och strimlad vitkål.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 kg benfri fläskkarré i bit
  • 1 dl bbq- rubb (1 dl motsvarar ca 50 g)
  • 3 gula lökar
  • 3 morötter
  • 1 bit rotselleri (ca 100 g till 10 port)
  • 1 l äppeljuice
  • 1 l vatten
  • 2 dl farinsocker
Till servering
  • bröd
  • inlagd rödlök
  • strimlat vitkål
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2825 kJ / 675 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept