Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Potatissallad med sidfläsk, kapris och vårlök

Kokt färskpotatis i en krämig senapssås. Strimla finhackad vårlök och strö över potatisen tillsammans med stekt tärnat sidfläsk och kapris. En god potatissallad att äta som den är eller att servera till grillat kött. En underbar sommarmåltid.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka färskpotatisen och låt svalna något.
  2. Tärna sidfläsket fint och stek det gyllene i smör. Låt sidfläsket rinna av på ett papper.
  3. Senapssås: Blanda senap och vinäger. Vispa i oljan, droppvis i början. Krydda med salt och peppar.
  4. Skär potatisen i bitar och blanda med senapssåsen. Lägg upp potatisen i en skål. Strimla vårlöken och strö över den tillsammans med kapris och sidfläsk.

För alla

Fri från gluten och ägg.´
Gör mjölkfri: stek i mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg färskpotatis
  • 50 g rökt sidfläsk
  • 1 msk smör till stekning
  • 5 vårlökar
  • 2 msk kapris
Senapssås
  • 3 msk grov senap
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl rapsolja
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan