Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Potatissallad med oliver

En fräsch och somrig potatissallad som du och din familj kan avnjuta till grillat. Färskpotatis, haricots verts och oliver blandas med en aromatisk dressing med inslag av curry och toppas slutligen med parmesan och solmogna körsbärstomater.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Koka haricots verts enligt anvisning på paketet. Låt svalna lite.
  3. Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Skölj och halvera körsbärstomaterna.
  4. Skär potatisen i mindre bitar i en skål och varva med haricots verts och lök.
  5. Vispa ihop dressingen och häll över den.
  6. Vänd ner tomater och oliver strax före servering. Strö över parmesanost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g färskpotatis
  • 1/2 paket frysta haricots verts (à 250 g)
  • 1 rödlök
  • 1 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1 dl svarta oliver med kärnor
  • hyvlad parmesanost
Dressing
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk curry
  • svartpeppar
  • salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?