Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Potatissallad

Med detta recept tillverkar du en perfekt och god potatissallad till det grillade köttet eller den kalla buffén. Potatissalladen får sin makalösa smak av bland annat potatis, gräddfil, rödlök och god majonnäs.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i cm-stora tärningar. Koka potatisen mjuk. Låt den ånga av. Eller koka potatisen hel med skal och skala och tärna den sedan.
  2. Skala och hacka löken. Varva potatis, lök, kapris, bostongurka och svartpeppar i en skål.
  3. Blanda majonnäs, gräddfil och senap. Vänd ner detta i potatisblandningen. Låt salladen stå kallt/svalt i någon timme.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis
  • 1 liten rödlök
  • 3 msk kapris
  • knappt 1 dl bostongurka
  • 2 tsk svartpeppar
  • 2 1/2 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk dijonsenap
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer