Potatis- och fänkålsgratäng | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Potatis- och fänkålsgratäng

Potatis- och fänkålsgratängen har en krämig konsistens och är ett utmärkt tillbehör till middag- eller festbordet. Potatisen varvas med fänkål, vitlök och lök innan den toppas med grädde och mjölk.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skiva potatisen.
  3. Skär fänkålen i cm-tjocka skivor. Koka dem i lättsaltat vatten i 7-8 minuter. Låt rinna av.
  4. Skala och skiva den gula löken. Skala och finhacka vitlöken.
  5. Lägg potatisskivor i botten av en ugnssäker form och varva med lök och vitlök samt fänkålsfrön, salt och peppar. Lägg fänkålen överst. Häll på grädde och mjölk. Sätt in i ugnen i 35-40 minuter. Servera gärna gratängen tillsammans med Mozzarellafylld auberginetournedos.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt mjölken mot t ex Solhavre och mjölkfri gräddprodukt från Oatly eller Beneviva.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg mjölig potatis
  • 2 fänkål
  • 1/2 gul lök i skivor
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk fänkålsfrön (krossade i mortel)
  • salt och peppar
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1850 kJ / 440 kCal
Fett: 22 g
Läs mer om näringsvärden