Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Portobellospett med nötströssel

Portobello är en fast och matig champinjonsort som passar utmärkt att grilla. Marinera i citron och soja och servera med ett knaprigt strössel på basilika och cashewnötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och ta bort fötterna på portobellosvampen. Skär den i 3–4 cm stora bitar.
  2. Skala och skär rödlökar i klyftor.
  3. Blanda ihop färskpressad citronjuice, japansk soja och olivolja. Lägg svamp och lök i en plastpåse. Häll på marinaden och knyt ihop. Massera in ordentligt. Låt dra ca 1 timme.
  4. Lägg cashewnötter, plockade basilikablad och salt i en matberedare. Mixa till ett strössel.
  5. Trä svamp och lök på blötlagda träspett. Salta och peppra.
  6. Grilla några minuter på varje sida. Toppa med nötströsslet.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g portobellosvamp
  • 2 rödlökar
  • 3 msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk japansk soja
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 dl naturella cashewnötter
  • plockade blad från 1 kruka basilika
  • 1 1/2 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer