Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Avancerad

Poppers

Poppers är inlagda chilifrukter som fylls med färskost och vänds i äggsmet och doppas i ströbröd och sedan friteras. Poppers är goda tillbehör till drinkarna eller vid sidan om till exempel mexikansk mat.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Plocka ur de största chilifrukterna. Stjälkarna får gärna vara kvar. Skär av 1 cm av topparna. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Fyll en spritspåse med cream cheese. Använd en smal tyll (spets) eller välj en engångspåse. Skär eller klipp i så fall av en lagom topp stor nog att få plats i hålet på chilifrukten.
  3. Fyll chilifrukterna med osten. Vänd dem i mjölet. Skaka försiktigt av överflödigt mjöl. Vispa äggen med ett par matskedar vatten. Vänd chilifrukterna i äggsmeten och doppa dem sedan i ströbrödet.
  4. Upprepa proceduren med att vända i ägg och sedan i ströbröd. (Dubbelpanering ger ett tjockare/starkare "skal".)
  5. Fritera i omgångar i het olja, ca 180°C, i 1-2 minuter. Låt rinna av på hushållspapper. Salta lätt.

Ingredienser

Portioner: 20 st
  • 20 feferoni (inlagda chilifrukter)
  • ca 100 g cream cheese (färskost)
  • 1 dl mjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • olja till fritering
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer