Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pommes frites

Gör din egna pommes frites och få dem precis så tunna, tjocka, långa, salta eller krispiga som du själv vill. Allt som behövs är salt, olja och potatis. Servera till den nygrillade steken eller hamburgaren.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i lämplig form, som klyftor eller stavar. Låt klyftorna/stavarna ligga i vatten i ca en timme, då vattnas stärkelsen bort.
  2. Häll av vattnet och låt potatisen rinna av. Torka den i kraftigt hushållspapper eller i handduk.
  3. Förfritera i 140°C. Räkna med 4-6 minuter för pommes frites och klyftor från normalstor potatis. Tjockare stavar/klyftor behöver en eller ett par minuter mer. Vill du ha en blekfriterad potatis så låt den frityrkoka tills den är mjuk.
  4. Häng upp frityrkorgen och låt potatisen rinna av.
  5. Öka temperaturen till 180°C.
  6. Fritera potatisen i 2-3 minuter till önskad färg. Häng upp frityrkorgen och låt potatisen rinna av igen.
  7. Salta vid serveringen. Undvik alltid att få salt/kryddor i oljan. Förvara potatisen under hushållspapper tills den ska serveras.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • potatis
  • olja
  • salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?