Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Plommonmarmelad

(5)
45 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

När plommonen mognar till sommaren ska du passa på att göra egen marmelad. Denna plommonmarmelad med stänk av citron är söt och god och har bra hållbarhet. Ät plommonmarmeladen på smörgås eller använd den som fyllning i tårta eller rulltårta.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 1996
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1 1/2 kg plommon
  • 1/2 dl vatten
  • ca 1 1/2 kg strösocker
  • pressad saft av 1 citron
  • 3 1/2 tsk fruktpektinpulver (Melatin)
  • 1/2 dl strösocker
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj plommonen. Kärna ur och skär dem i bitar. Skalen ska vara kvar. Lägg frukten i en gryta och tillsätt vatten. Koka under lock 10-15 minuter.
  2. Tillsätt socker och citronsaft. Koka ganska kraftigt under omrörning i 5-10 minuter.
  3. Dra kastrullen från värmen. Blanda fruktpektin och socker. Rör ner det. Koka kraftigt i 2 minuter. Skumma noga.
  4. Fyll marmeladen på väl rengjorda, varma burkar. Tillslut dem och låt dem kallna upp och ner.
  5. Förvara marmeladen mörkt och svalt så håller den sig länge.

ICA återkallar ICA salladsmix Läs mer