Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Plommonchutney

Den här plommonchutneyn är en otroligt mustig och smakrik chutney. Med bland annat plommon, rödlök, ingefära, rött vin, balsamvinäger, kanel och chili skapar du en förbluffande smakupplevelse.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och skär plommon i mindre bitar.
  2. Koka upp plommen med rödlökar, finriven ingefära, vin, balsamvinäger, kanelstänger, chilipulver, salt, socker och ev finrivet skal av apelsin i en kastrull. Koka utan lock 20 minuter. Rör då och då.
  3. Häll upp på varma väl rengjorda glasburkar. Fyll ända upp. Sätt på lock och låt kallna. Förvara chutneyn i kylen.

Ingredienser

Portioner: 1 l
  • 1 kg plommon
  • 2 skalade och finhackade rödlökar
  • 1 msk finriven ingefära
  • 2 1/2 dl rött vin
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 kanelstänger
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 2 dl socker
  • 1 apelsin (finrivet skal, kan uteslutas)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?