Plommonchutney | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Plommonchutney

Chutney är en sötsur sås eller salsa som passar väldigt bra till grillat. Denna plommonchutney med lök, vitlök och kanel ger du ett fräckt sting av chili vilket får chutneyn att riktigt blomma. Plommonchutneyn kan du förvara länge i kylskåp.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 liter portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj, halvera och kärna ur plommonen.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och finstrimla chilin.
  3. Lägg plommonen, de båda löksorterna och chilin i en gryta. Tillsätt socker, vatten, vinäger och kanelsstänger.
  4. Låt koka upp och sjuda ca 45 min. Smaka av med salt.
  5. Häll upp chutneyn i väl rengjorda burkar. Förvara i kylskåp. Hållbar ca 6 mån.

Tips

Plommonchutney är gott att servera till stekta och grillade kött- och fågelrätter men även till dessertostar.

Ingredienser

Portioner: 1 liter
  • 1 kg plommon t ex Opal
  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili t ex spansk peppar
  • 2 1/2 dl råsocker
  • 2 dl vatten
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 4 kanelstänger
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan