Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Pizzadeg

Det finns pizzadegar och så finns det pizzadegar. Med den här degen uppnår du pizzaperfektion - bästa degen om du ska tillaga pizzan på grillen!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ut jästen i det fingervarma vattnet.
  2. Häll i mjölet, lite i taget, salt och olja. Knåda för hand ca 10 minuter eller i maskin ca 5 minuter.
  3. Låt degen jäsa övertäckt 30 - ­40 minuter till dubbel storlek.
  4. Kavla ut degen till fyra avlånga pizzor­ (för 4 port).

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: gör glutenfri pizzadeg.

Tips

Vill du ha en lite grövre pizzabotten som smakar mer så byt ut 2 dl av vetemjölet mot fullkornsdinkel (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 25 g jäst
  • 2 1/2 dl vatten (37°C)
  • 7 dl vetemjöl special
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 1816 kJ / 434 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept