Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Picklad gurka

Hemlagad picklad gurka passar till nästan allt grillat – syrligheten balanserar rökigheten perfekt. Den här gör du snabbt och enkelt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala gurkan och skiva den tunt. Skölj chilifrukten och skär även den mycket tunt. 
  2. Lägg det skurna i en skål eller djup tallrik. Skvätt över flädersaften och smaka av med äppelcidervinäger och salt.

Recept och bild från boken Grilla med Niklas, Tukan förlag.

Näringsberäkningen är per portion.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 gurka
  • 1/2 chilifrukt (nedre delen)
  • 1 dl outspädd flädersaft
  • äppelcidervinäger
  • salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 41 kJ / 10 kCal