Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pestoppizza med taleggio

Denna krispiga pizza kommer genast att bli en vardagsfavorit hemma hos dig. Härligt krämiga smaker från taleggio, tillsammans med krispig bacon, pesto och knaprig kotlettbacon gör pizzan oemotståndlig!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär bort den nedre torra delen på sparrisen. Skär sparrisen i 4–5 cm stora bitar. Blanda sparrisen i en skål med olja, salt och peppar.
  3. Riv osten grovt. Skär kotlettbaconet i tunna strimlor.
  4. Öppna pizzadegen enligt anvisning på förpackningen och rulla ut degen på en bakpappersklädd plåt (tomatsåsen används inte).
  5. Bred på pesto. Fördela sparris och kotlettbacon över. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt svalna, ställ kallt. Förbered hit.
  6. Vid servering: strö över osten. Grädda ca 6 minuter. Ta ut, skär i bitar och servera bums.

För alla

Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein. Fri från ägg, men kontrollera innehåll i pizzakit och ost.

Tips

Dubblera satsen om du räknar med hungriga gäster. Andra halvmjuka ostar än taleggio går förstås också bra.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 pizzakit (à 600 g)
  • 1 knippe grön sparris (à 250 g)
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • ca 200 g taleggio-ost
  • 1 paket kotlettbacon (à 125 g)
  • 1 dl grön pesto
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?