Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Persiskt ris

Trött på vanligt kokt ris? Testa ris på persiskt vis! Fräs basmatiriset med russin, saffran och garam masala, tillsätt sedan lök och mandel. Exotiskt, enkelt och fullt av smak! Servera gärna tillsammans med kyckling.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs ris, russin, saffran och garam masala i en kastrull med olja i ca 2 minuter. OBS! Får ej brännas.
  2. Häll på vatten. Tillsätt salt och rör om. Sätt ett lock och sjud riset på låg värme i ca 12 minuter. Ta av och låt vila i 5-10 minuter.
  3. Rosta mandeln i torr panna. Rör riset luftigt med en träsked. Vänd ner mandel och rostad lök.
  4. Servera gärna tillsammans med kyckling med kokt broccoli.

I näringsberäkningen ingår kyckling och broccoli.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl basmatiris
  • 1 dl russin
  • 1 påse saffran (à 1/2 g)
  • 1 tsk garam masala
  • 1 msk olja
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 dl mandelspån
  • 1/2 dl rostad lök
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2279 kJ / 545 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden